Alzayat Ügyvédi Iroda

Egyiptom első nemzetközi ügyvédi irodája

+2 02 01006549485

Nemzetközi házasság

Nemzetközi házasság

A külföldi állampolgárral történő házasságkötéskor a következő feltételeknek kell érvényesülniük:

A két fél közötti korkülönbség nem lehet több, mint 25 év. Amennyiben az egyiptomi menyasszony 21 évnél fiatalabb, abban az esetben a törvényes képviselőnek bele kell egyeznie a házasságkötésbe, valamint az esküvőn, a szerződés aláírásakor is jelen kell lennie.

A következő dokumentumokat szükséges beszerezni abban az esetben, ha a házasságkötés egy egyiptomi és egy külföldi állampolgár között köttetik:
  • Nyilatkozat arról, hogy a házasságkötésnek semmiféle törvénybe ütköző akadálya nem létezik.
  • Igazolás a külföldi állampolgár nagykövetségétől, amelyben tisztázza a fél szociális körülményeit, korát és vallását.
  • Igazolás a külföldi állampolgár nagykövetségétől, amelyben kinyilatkozza, hogy az ország elfogadja a házasságkötést.
  • A külföldi állampolgár útlevelének fénymásolata
  • Az egyiptomi állampolgár személyigazolványának fénymásolata
  • Mind a két fél születési anyakönyvi kivonata
  • Abban az esetben, ha valamelyik fél házas volt előzőleg és a válás megtörtént, a válásról szóló dokumentumok, az egyiptomi külügyminisztérium által hitelesítve.
  • 5-5 útlevél méretű fénykép

Jogi tanácsadás

+2 02 01006549485

A hét 7 napján
8:00 - 04:00